Sbírka úloh z planimetrie - Pospíšilová, Hana (2010)
Sbírka úloh z planimetrie obsahuje řešené příklady s využitím vlastností podobných, popř. shodných trojúhelníků. Práce je zaměřena především na méně obvyklé a náročnější úlohy, z nichž většina je důkazového charakteru. Důraz je kladen na praktickou stránku, tj. na popis, vysvětlení a pochopení postupu řešení dané úlohy. Teoretická část je uvedena pouze v minimální míře. Náročností příkladů je tato sbírka určena především pro učitele a studenty s hlubším zájmem o tuto problematiku.