Geometrické úlohy na maxima a minima - Gajdošíková, Jana (2010)
Cílem mé bakalářské práce bylo vytvořit sbírku řešených méně známých extremálních úloh z geometrie. Práce je zaměřená na využití diferenciálního počtu. Při řešení úloh vždy přejdeme k hledání extrému funkce jedné nebo dvou proměnných. Sbírka je rozčleněna do několika částí, přičemž v každé části jsou použity jiné postupy. V úvodu jsou vždy uvedeny základní vlastnosti funkcí, které jsou při řešení použity. Úlohy jsou pro názornost zpravidla doplněny obrázky.