Statistika na střední škole - Fiedor, David (2010)
Účelem této bakalářské práce bylo nejprve zjistit způsob a rozsah výuky statistiky na střední škole a následně na základě tohoto výzkumu vytvořit učební text. Tento učební text je rozšířen o řešené příklady ihned po vyložení teorie a na konci většiny kapitol je doplněn příklady neřešenými, určenými k procvičení. Celá bakalářská práce se věnuje pouze statistice popisné. Poslední kapitolu tvoří zadání a vypracování samostatného úkolu, který by měl posloužit vyučujícím matematiky jako vzor, jak lze zadávat samostatnou práci studentům. Také by měl pomoci studentům při vypracování statistických úkolů v programu Microsoft Excel. Tento text může být využit také jako zdroj příkladů zadávaných studentům.