Optická diagnostika Si v infračervenom obore - Gancarčik, Tomáš (2010)
Bakalárska práca sa zaoberá štúdiom optických vlastností kremíku s rôznou úrovňou a typom legovania. Hlavným cieľom tejto práce je namerať transmisné infračervené spektrá sady kremíkových dosiek a stanoviť koncentrácie intersticiálneho kyslíku. Použitím Drudeho modelu voľných elektrónov je prevedená analýza reflexných spektier silne legovaných vzoriek kremíku.