Míry kvality scoringových modelů - Horáčková, Eva (2010)
Bakalářská práce "Míry kvality scoringových modelů" se zaměřuje na srovnávání a validaci skóringových modelů. Po úvodním přiblížení kredit skóringu a způsobu měření kvality modelů následuje výčet předních metod dané problematiky, které se opírají o známé i méně známé statistické míry (například Kolmogorova-Smirnovova statistika, Lift, ROC křivka, korelační koeficienty), aplikované do prostředí kredit skóringu. Jsou zde posuzovány diskriminační schopnosti modelu, tj. jeho síla, drift nebo stabilita a také kalibrační přesnost pravděpodobnosti predikce. Předložená práce zahrnuje také praktické ukázky založené na empirických a simulovaných datech.