Využití Flash animací při výuce matematiky - Hlaváčová, Helena (2010)
Bakalářská práce "Využití Flash animací při výuce matematiky" se zabývá tvorbou interaktivních matematických výukových opor v programu Adobe Flash. Teoretická část práce pojednává o didaktických zásadách, které je nutné při tvorbě studijních opor respektovat. V následujících kapitolách je čtenář seznámen s možnostmi vývojového prostředí Flash pro tvorbu studijních opor do matematiky a s postupem jejich vytváření. Postup tvorby je demonstrován na jednoduché výukové opoře - interaktivní sinusoidě. V rámci bakalářské práce byl v programu Flash vytvořen výukový program Goniometrie, který má sloužit studentům středních škol k procvičování látky goniometrie a jejich učitelům při výuce. Program je zaměřen na převody úhlových jednotek a konstrukci grafů goniometrických funkcí.