Mocninné řady v komplexním oboru - Špirudová, Barbora (2010)
Cílem této bakalářské práce bylo vytvoření učebního materiálu z~části matematické analýzy v~komplexním oboru, a to přesněji partii věnované mocninným řadám. Teoretická část byla obohacena řešenými příklady, které poskytují návod řešení typových příkladů a je na nich ukázána probraná teorie v praxi. Teorie mocninných řad je aplikována na některé elementární funkce, zejména se jedná o funkce exponenciální, goniometrické, hyperbolické a racionální lomené. Za teoretickou částí jsou umístěny neřešené úlohy určené k~procvičení, u~kterých je uveden jen konečný výsledek. Téma bakalářské práce navazuje na problematiku mocninných řad v reálném oboru, proto se předpokládá určitá znalost dané problematiky.