Zobecněná inverze a její aplikace - Maňáková, Karolína (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá zobecněnou inverzí. Má čtyři kapitoly. V první kapitole je popsána regulární matice a k ní inverzní matice, v závěru jsou příklady jejich vlastností a výpočet této inverzní matice. V druhé kapitole se budeme věnovat zejména definici, existenci a příkladům Moore-Penroseovy inverzní matice, ale také definici singulární matice. Třetí část práce se zabývá vlastnostmi zobecněné inverze. Čtvrtá kapitola je nazvána Aplikace a najdeme zde různé oblasti matematiky, kde se můžeme s inverzní maticí setkat. Podkapitolami jsou Systém lineárních rovnic a Zobecněná inverze v matematické analýze.