Výživové poradenství u dětí - Jančeková, Kamila (2010)
Předkládaná práce se věnuje jednotlivým věkovým kategoriím dětského věku a faktory, které by měl výživový poradce při poradenství zohlednit - duševní a fyzický vývoj dítěte, jeho výživové potřeby a faktory prostředí, které ovlivňují stravování dítěte. Práce dále podává přehled o výživových poradnách a dalších institucích, které se v ČR věnují výživě dětí. Vyzdvihnuty jsou nejčastější problémy výživy v dětském věku a je popsán proces utváření potravinových preferencí. V praktické části je zpracována charakteristika klientů, kteří navštěvují Poradnu výživy a laktační poradnu v Brně s popisem jednoho vybraného případu.