Zavádění pevné stravy u dětí /

Tato bakalářská práce shrnuje problematiku zavádění pevné stravy u dětí, včetně všech faktorů, které ji mohou ovlivnit. Zabývá se fyziologickými aspekty výživy děti, vývojem stravovacích zvyklostí, doporučenými dávkami a samotným postupem v zavádění pevné stravy. V praktické části byly zpracovány dv...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Novotná, Iveta (Dissertant)
Other Authors: Suchodolová, Veronika, 1982- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2010
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/185178/lf_b_b1/
Cover Image
Description
Summary:Tato bakalářská práce shrnuje problematiku zavádění pevné stravy u dětí, včetně všech faktorů, které ji mohou ovlivnit. Zabývá se fyziologickými aspekty výživy děti, vývojem stravovacích zvyklostí, doporučenými dávkami a samotným postupem v zavádění pevné stravy. V praktické části byly zpracovány dvě kazuistiky. Jejím cílem bylo zhodnotit a porovnat postup zavádění pevné stravy, celkovou pestrost jídelníčku včetně motorického a růstového vývoje dětí.
This bachelor thesis summarize problems of introducing solid food to infant including all influenced factors. It deals with physiological aspects of infant diet, dietary habits development, recommended daily intake and itself proceed of solid food introducing. In practical part two casuistries were elaborated. The aim was to evaluate and compare introducing solid food process, total dietary diversity, motoric and growth development of child included.
Item Description:Vedoucí práce: Veronika Březková
Physical Description:68 listů