Detekce exoplanet zákryty - Dyčková, Šárka (2010)
Předložená bakalářská práce se zabývá studiem exoplanet prostřednictvím metody tranzitní fotometrie. Touto metodou můžeme pozorovat pokles jasnosti díky přechodu exoplanety přes kotouč mateřské hvězdy. Na základě naměřených dat byly ze světelných křivek určeny parametry exoplanet, periody a délka přechodů, u hvězd TrES-1, TrES-2 a WASP-10.