Využití mikrokontroleru v experimentu - Kratochvíl, Robert (2010)
Práce se zabývá možností využití běžně dostupných mikrokontrolerů ve fyzikálních experimentech. Z celého spektra použití je v práci demonstrována jedna konkrétní aplikace ukazující výhody použití mikrokontroleru. Pomocí mikrokontrolerem řízeného měřicího přístroje je v práci zpracováno vyhodnocení výsledků fotokatalytických dějů, které nastávají u speciálních nátěrů určených pro venkovní samočisticí fasády budov, vzduchových filtrů apod. Tyto nátěry či filtry obsahují oxid titaničitý a jsou schopny po osvícení ultrafialovým zářením např. ze slunečního spektra rozložit usazené nečistoty na svém povrchu na neškodné látky.