Stereometrické úlohy řešené výpočtem - Urbášková, Petra (2010)
Účelem této práce bylo vytvořit sbírku příkladů ze stereometrie řešených výpočtem. První kapitola obsahuje teoretický úvod do dané problematiky, druhá kapitola je věnována výpočtu vzdáleností bodů, přímek a rovin. V následující kapitole se zabýváme odchylkami přímek a rovin. A poslední čtvrtá kapitola se věnuje povrchům a objemům různých těles. Práce zahrnuje řadu řešených i neřešených příkladů, včetně jejich výsledků.