Analýza možností investování na kapitálových trzích pro drobné investory z České republiky - Grätzer, Petr (2010)
Předmětem mé bakalářské práce je analýza možností investování na kapitálových trzích se zaměřením na drobné investory z České republiky. Na souhrnný úvod do problematiky kapitálových trhů navazuje popis základních finančních instrumentů, jejich charakteristika a vhodnost pro investování drobným investorem. Praktická část analyzuje kapitálové trhy ve Spojených státech amerických, Asii a Evropě. Následuje charakteristika českých akciových trhů. Poslední kapitola zkoumá strategie investování s důrazem na klady a zápory pravidelného investování.