Komparace elektronického bankovnictví v ČR a ve vybraných zemích EU - Domanská, Radka (2010)
Cílem této bakalářské práce „Komparace elektronického bankovnictví v ČR a ve vybraných zemích EU“ je analýza a komparace elektronického bankovnictví se zaměřením na nabízené služby a poplatky, a to jak v rámci České republiky, tak v komparaci s vybranými zeměmi EU. V první části se zaměřuji na popis jednotlivých služeb elektronického bankovnictví a jeho vývoj. Ve druhé kapitole provádím analýzu nabídky vybraných bank v ČR. Třetí kapitola je věnována charakteristice elektronického bankovnictví v zahraničních zemích, konkrétně v Nizozemsku, Estonsku, Polsku a Rakousku. V poslední části je pak ČR srovnávána s vybranými zeměmi EU.