Ekonomický přístup k sociálním interakcím - Severová, Daniela, 1988- (2010)
Tato práce se zabývá začleněním sociálních interakcí do užitkové funkce jednotlivce, odkud se tento vliv přenáší do jeho poptávky. Vychází z přístupu uznávaného amerického ekonoma Gary s. Beckera. V první kapitole jsou objasněny pojmy z ekonomie s příslušnými matematickými souvislostmi a ze sociologie, se kterými pracujeme v dalším výkladu. Obě následující kapitoly se věnují odvození rovnováhy jednotlivce s ohledem na sociální interakce. Ve čtvrté kapitole se přímo zaměříme na užitkovou funkci a rovnováhu rodiny.