Platební karty a možnosti jejich využití. - Matějová, Sylvie (2010)
Cílem bakalářské práce je popsat platební karty a jejich možné způsoby využití. Práce se v prvních kapitolách zabývá historií a členěním platebních karet. Následující kapitola je věnovaná rozboru možných způsobů využití těchto platebních karet a popisu výhod spojených s jejich používáním. Poté se práce zabývá bezpečností platebních karet a riziky, které s používáním karet souvisejí. Poslední část této bakalářské práce analyzuje platební karty ve vybraných komerčních bankách v České republice. V práci je použita metoda analýzy, syntézy a komparace.