Plošný integrál - Jiříčková, Věra (2010)
V této práci jsem se zaměřila na plochy a plošné integrály v euklidovském prostoru R^3. Cílem této práce je vytvořit ucelený přehled metod, užití a principů plošného integrálu. Celá práce je rozčleněná do tří kapitol. První kapitola je zaměřena na plochy v R^3, druhá kapitola je o plošném integrálu 1. a 2. druhu a její součástí je také aplikace plošného integrálu ve fyzice. Poslední kapitola se zabývá problematikou integrálních vět Gauss-Ostrogradského a Stokesovy.