Aktuální otázky finančních zdrojů a devizových úvěrů MMF. - Lenková, Tatiana; Šturc, Boris, 1961-; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2010)
Cílem mé práce je podat ucelený pohled na Mezinárodní měnový fond a analyzovat finanční zdroje a devízové úvěry. V prvé kapitole se věnuji historii mezinárodního měnového fondu a základním charakteristikám - hlavní cíle, organizační struktura, rozhodování v rámci MMF a členství. V druhé kapitole se zaobírám finančními zdroji MMF - členské kvóty, vypůjčené prostředky na základě mnohostranných a bilaterálních dohod, SDR a zlato. V třetí kapitole věnuji pozornost devízovým úvěrům - cílům poskytování, platební podmínkám čerpání úvěrů a podrobně jednotlivým facilitám a instrumentům.
The purpose of my bachelor work is to offer integrated look to the International monetary fund and analyzing financial resources and credits. In the first charter I pursue the history of the International monetary fund and fundamental characteristics - main aims, organizational structure, decision within the IMF and membership. In the second chapter I deal with financial resources of the IMF - member’s quotas, standing borrowing arrangements, SDR and gold. In the third chapter I focused on credits - the aims of granting credit, the payment conditions of drawings credits and in detail the individual facilities and instruments.
Vedoucí práce: Boris Šturc
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2010
Keywords: mezinárodní finance; mezinárodní měnový systém; international finance; international monetary system; bakalářské práce; bachelor's theses