Aktuální otázky finančních zdrojů a devizových úvěrů MMF. - Lenková, Tatiana (2010)
Cílem mé práce je podat ucelený pohled na Mezinárodní měnový fond a analyzovat finanční zdroje a devízové úvěry. V prvé kapitole se věnuji historii mezinárodního měnového fondu a základním charakteristikám - hlavní cíle, organizační struktura, rozhodování v rámci MMF a členství. V druhé kapitole se zaobírám finančními zdroji MMF - členské kvóty, vypůjčené prostředky na základě mnohostranných a bilaterálních dohod, SDR a zlato. V třetí kapitole věnuji pozornost devízovým úvěrům - cílům poskytování, platební podmínkám čerpání úvěrů a podrobně jednotlivým facilitám a instrumentům.