Využití stanovení hladin vitaminu A v klinické praxi - Suchánková, Michaela (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá významem vitaminu A pro lidský organismus a poruchami zapříčiněnými nadbytkem nebo nedostatkem tohoto vitaminu. Určitou prevencí proti rozvoji takových stavů je sledování hladin vitaminu A. Cílem práce bylo poukázat na onemocnění, která by mohla vést k rozvoji deficitu nebo toxických účinků, tedy onemocnění, u kterých má význam vitamin A stanovovat. Podobně je zaměřena také praktická část práce. V průběhu celé práce jsou také srovnávány jednotlivé možnosti hodnocení zásob vitaminu A, jejich výhody a omezení.