Primární prevence kolorektálního karcinomu - Bischofová, Svatava, 1984- (2010)
Bakalářská práce se zabývá problematikou kolorektálního karcinomu, především jeho primární prevencí. V teoretické části je pojednáno o epidemiologii kolorektálního karcinomu, o funkci tlustého střeva a o diagnóze:kolorektální karcinom. Hlavní pozornost je však zaměřena na faktory primární prevence, které jsou rozděleny na rizikové, ochranné a chemopreventivní. Součástí bakalářské práce je praktická část, která se zabývá informovaností vzorku zdravé populace o složkách primární a sekundární prevence.