Využití rostlin z čeledi česnekovitých ve výživě - Večeřová, Eva; Šimůnek, Jan, 1954-; Masarykova univerzita. Ústav preventivního lékařství (2010)
Práce analyzuje vliv čeledi česnekovitých na výživu člověka. První, teoretická část, je věnována čeledi česnekovitých, cibulové zelenině, popisu jednotlivých druhů cibulové zeleniny, historii, chemickému složení druhů a jejich vlivu na lidské zdraví. Druhá, praktická část, je zaměřena na průzkum spotřeby cibulové zeleniny v České republice.
The thesis analyzes the influence of Allicaceae on human nutrition. The first, theoretical part, is dedicated to Alliaceae, onion vegetables, descriptions of different types of bulb vegetables, its history as well as to chemical composition of species and to their impact on human health. The second, practical part, is focused on vegetable consumption survey in the Czech Republic.
Vedoucí práce: Jan Šimůnek
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2010
Keywords: cibulová zelenina; česnekovité rostliny; výživa člověka; human nutrition; onion vegetables; bakalářské práce