Využití rostlin z čeledi česnekovitých ve výživě - Večeřová, Eva (2010)
Práce analyzuje vliv čeledi česnekovitých na výživu člověka. První, teoretická část, je věnována čeledi česnekovitých, cibulové zelenině, popisu jednotlivých druhů cibulové zeleniny, historii, chemickému složení druhů a jejich vlivu na lidské zdraví. Druhá, praktická část, je zaměřena na průzkum spotřeby cibulové zeleniny v České republice.