Skupinová kognitivně behaviorální terapie obezity - Sznapková, Veronika, 1986- (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá především kognitivně behaviorální terapií obezity. V první části práce je stručně shrnuta epidemiologie, etiologie a diagnostika obezity. V další části jsou nastíněny základní poznatky k několika populárním dietním přístupům, a konečně poslední část je věnována kognitivně behaviorální terapii obezity a její aplikaci ve skupině společností STOB. Pozornost je zaměřena na efektivnost této terapie. Kazuistika v praktické části popisuje jednu ženu, která absolvovala 3 měsíční kurz skupinové kognitivně behaviorální terapie obezity.