Využití transteoretického přístupu v léčbě nadváhy a obezity - Marxová, Kristýna (2010)
Teoretická část bakalářské práce podává ucelený přehled dosavadních poznatků o prevalenci obezity, možných příčinách jejího vzniku a o současných metodách léčby. Hlavním tématem práce je transteoretický přístup (TTP), což je behaviorální teorie, která popisuje změnu chování jako posun pěti fázemi změny. Praktická část práce ověřuje využití TTP při léčbě nadváhy a obezity na základě studií, které byly vyhledány v databázích ScienceDirect a Medline.