Výživa při vícečetném těhotenství - Nedomová, Hana (2010)
Teoretická část bakalářské práce se zabývá výskytem vícečetného těhotenství v ČR a faktory, které příspívají k jeho vzniku. Popisuje fyziologické změny související s vícečetným těhotenstvím a jejich srovnání s jednočetným těhotenstvím. Zamýšlí se nad riziky a častými problémy, které se vyskytují u vícečetného těhotenství. Největší oddíl je věnován výživě, a to energetickému příjmu, základním živinám, rizikovým mikronutrientům, příjmu tekutin a návykovým látkám. Praktickou část bakalářské práce tvoří kazuistiky dvou žen čekajících dvojčata.