Nutriční screening onkologických pacientů - Novotná, Šárka (2010)
Teoretická část bakalářské práce se zaměřuje na způsoby vyhledávání pacientů s rizikem vzniku malnutrice, která má negativní vliv na prognózu onemocnění, kvalitu života, výskyt komplikací i celkovou dobu přežívání onkologických pacientů. Dále jsou zde shrnuty možnosti nutriční podpory onkologicky nemocných. Praktická část popisuje osm kazuistik pacientů s nádory v oblasti hlavy, krku a jícnu.