Ovlivňuje pohybová aktivita výživu ? - Bilová, Zuzana (2010)
Pohybová aktivita je jedním z faktorů, které mohou ovlivnit stravovací zvyklosti. Uvážení tohoto vlivu je významné pro zařazení pohybové aktivity mezi nástroje prevence a léčby mnoha onemocnění. Pravidelně vykonávaná usilovnější pohybová aktivita vede k zvýšení energetického příjmu a zároveň k vyššímu zastoupení mikronutrientů v potravě. Může tedy pozitivně ovlivnit nejen výživový ale i zdravotní stav. Následující text je souhrnem dostupných poznatků v této problematice. Pojednává o stravovacích zvyklostech jednotlivých populačních skupin s rozdílnou mírou pohybové aktivity a o vlivu pohybové aktivity na složení přijímané potravy. Součástí této práce je také průzkum, zabývající se stravovacími zvyklostmi studentů lišících se mírou pohybové aktivity.