Zelený čaj - Macková, Jana (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou zeleného čaje - výrobou, druhy, přípravou a složením. Cílem bylo sjednotit nejzajímavější studie, které zkoumaly účinek zeleného čaje jako prevenci řady onemocnění. Praktická část popisuje preference osob, které pijí zelený čaj.