I muži mají poruchy příjmu potravy - Šílová, Vendula (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá poruchami příjmu potravy u mužů s důrazem na bigorexii, neboli svalovou dysmorfofobii. Vzrůstající prevalence je spojena s rozvinutými světovými oblastmi, kde hraje obrovskou roli vliv médií spolu s nerealistickým a nedosažitelným vzhledem mužů a žen na obálkách časopisů. Toto může být příčinou vzniku poruch příjmu potravy jak u žen, tak u mužů. Pozornost je zaměřena na srovnání onemocnění mezi oběma pohlavími, prevalenci, etiologii a možnou léčbu. Kazuistiky popisují dva muže s anorexií nervosou a dotazníkové šetření přibližuje vztah vyšetřovaných mužů ke svému vlastnímu tělu.