Průjmová onemocnění dětí - Šťásková, Lucie (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou průjmových onemocnění u dětí. V teoretické části je pozornost zaměřena zejména na charakteristiku, epidemiologii, etiologii, patofyziologii a symptomatologii průjmových onemocnění. Klíčovým bodem je popis jednotlivých původců nákazy a jejich diagnostika. Následují kapitoly o prevenci a terapii, s důrazem na rotavirové vakcíny a orální rehydratační roztoky. Praktická část zahrnuje diety a receptury pokrmů, používaných při průjmových onemocněních. Součástí jsou kazuistiky, zaměřené na jídelníčky dětí během hospitalizace.