Analýza údajů uváděných na průvodkách u vzorků zaslaných na serologické nebo virologické vyšetření - Žůrková, Petra, 1988- (2010)
V teoretické části práce se zabývám preanalytickou fází, kde důležitý význam hraje správné vypisování žádanky, možnosti výskytu chyb a nesrovnalostí spojených s jejím vypisováním a možnosti řešení. Dále se věnuji organizaci mikrobiologického ústavu, kde jsou žádanky zasílány spolu se vzorky, nakládání s příchozími žádankami a jejich další využití. V části praktické je statistické zpracování údajů a chyb přítomných na žádankách pro zpracování biologického materiálu zasílaných z různých zdravotnických zařízení.