Stanovení aneuploidií chromosomu 13, 18, 21, X a Y u plodu pomocí kvantitativní fluoresceční PCR , porovnání této metody s klasickými cytogenetickými metodami - Ďurišová, Kamila (2010)
Ve své práci se zabývám genetickými metodami užívanými v prenatální diagnostice. První část je teoretická. Popisuje možnosti prenatální diagnostiky, nejčastější chromozomální aneuploidie a zaměřuje se na popsání dvou genetických technik - jak karyotypování, tak kvantitativní fluorescenční polymerázové řetězové reakce. Praktická část se zaobírá popisem provedení QF-PCR od izolace DNA ze vzorku až po vydání výsledku a dále srovnáním obou genetických metod.