Výsledky kontroly jakosti transfuzních přípravků ve vztahu k procesu jeho výroby a ve vztahu k pohlaví dárce krve - Bajajová, Kateřina; Poloková, Naděžda; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2010)
Předmětem této práce je analýza jakosti vybraných transfuzních přípravků na TO a KB ve Fakultní nemocnici Brno za rok 2008 ve vztahu k procesu jeho výroby a ve vztahu k pohlaví dárce krve. Na začátku práce je popsána krev a jednotlivé krevní složky, poté vybrané transfuzní přípravky, jejich charakteristika, odběr, výroba, skladování, transport, označení a indikace k použití. Další část poskytuje informace o kontrole kvality a parametrech jakosti transfuzních přípravků. Parametry jakosti transfuzních přípravků ve vztahu k procesu výroby a k pohlaví dárce krve jsou analyzovány a statisticky zhodnoceny v závěrečné části práce.
The aim of this work is the quality analysis of the transfusion preparations at TO a KB at the Faculty Hospital in Brno in 2008 in relationship to the production process and to the gender of the blood donor. The blood and all its components are described at the beginning of this work, then the certain transfusion preparations and their characteristics, donating process, production, storage, transportation, labelling and instructions for use. The next part of this work provides information about the quality control of the transfusion products and the quality kontrol parameters. The duality control parameters of transfusion products in relationship to production process and to the gender of the donated blood are analysed and statistically assessed within the final part of this work.
Vedoucí práce: Naděžda Poloková
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2010
Keywords: dárci krve; krevní transfuze; transfuzní přípravek; Blood Donors; Blood Transfusion; bakalářské práce