Sedimentologické studium glacifluviálních sedimentů na lokalitě Kolnovice na Jesenicku - Hanáček, Martin, 1982- (2010)
V pískovně u Kolnovic na Jesenicku byly studovány proglaciální glacifluviální sedimenty o mocnosti ~17 m. Výzkum byl zaměřen na popis litofacií, litofaciálních asociací a intepretaci architekrur (podle Mialla 1977, 1985) a na provenienci štěrkového materiálu. Na bázi profilu je coset litofacie Sp, následuje litofaciální asociace St, Gt, Gm, Gh a ?Sr. Ve východní části odkryvu je do této litofaciální asociace zahloubeno písčité těleso, tvořené šplhavými megačeřinami. V nadloží litofaciální asociace St, Gt, Gm, Gh a ?Sr a tělesa šplhavých megačeřin nastupují štěrkovité sedimenty litofaciální asociace Gm, Gp, Gt. Na podloží nasedají s výraznou laterálně stálou horizontální nebo i korytovitě zahloubenou erozní bází. Nad těmito sedimenty leží až 2,5 m mocná a několik desítek metrů široká lavice hrubého štěrku (Gm) s hojnými klasty převážně suboválného a oválného tvaru, dlouhými ~10-20 cm, max. ~40 cm v a-ose. Následuje litofaciální asociace Gt, Gp a St a Sp, tvořící až ~3 m mocný coset. Št