Vliv Friedricha Nietzscheho na dílo Hermanna Hesseho - Sirůček, Jiří, 1961- (2010)
Práce analyzuje vliv vybraných aspektů filozofie Friedricha Nietzscheho na souborné dílo Hermanna Hesseho a zabývá se rozdílnou intenzitou tohoto vlivu v jednotlivých etapách Hessseho literární činnosti. Těžiště celé práce spočívá především v detailním rozboru dvou románů Hermanna Hesseho. Jedná se o díla Demian (1919) a Stepní vlk (1927), v nichž se Nietzscheho vliv zrcadlí nejpřesvědčivěji