Speciální kontaktní čočky - Zabilková, Lucie (2010)
Bakalářská práce Speciální kontaktní čočky poskytuje přehled rozdělení kontaktních čoček a jejich využití. Dále jsou popsány materiály používané k výrobě kontaktních čoček a vlastnosti na ně kladené. V práci jsou popisovány jednotlivé typy kontaktních čoček a jejich využití v praxi. Zmíněny jsou i kontaktní čočky sloužící k diagnostickým účelům a znovuobjevená neinvazivní metoda ortokeratologie zabývající se léčbou a korekcí nízkého astigamismu a redukce myopie. Na závěr jsem zařadila kapitolu kontaktních čoček a moderních technologií, které jsou nedílnou součástí .