Binokulární vidění - vývoj, principy, vyšetření - Rybníčková, Aneta (2010)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá problematikou binokulárního vidění. Obsahuje kapitoly, které se týkají anatomie oka se zaměřením na okohybné svaly. Dále kapitoly o fyziologii a patologii binokulárního vidění a kapitolu o šilhání, které s binokulárním viděním úzce souvisí. Hlavní částí práce je popis vyšetření šilhajícího dítěte v závislosti na věku, včetně vyšetření jednoduchého binokulárního vidění. Poslední kapitola je zaměřena na obor ortoptika.