Nové typy nitroočních čoček - Novotný, Tomáš (2010)
Práce se jmenuje Nové typy nitroočních čoček. Popisuje dnes používané nitrooční čočky, jejich výhody a nevýhody. Shrnuje základní indikace k implantaci IOL a předoperační vyšetření. Popisuje výhody a nevýhody IOL blokujících modré světlo. Práce se zároveň snaží ukázat, kam směřuje vývoj nitroočních čoček, včetně popisu nejslibnějších prototypů. Jsou zde zároveň shrnuty základy chirurgie užívané při implantaci. V obrázkové příloze jsou zobrazeny prototypy nitroočních čoček.