Novinky v designu okuiarových obrúb, módne trendy - Krasňanský, Michal (2010)
Meno autora: Michal Krasňanský Študijný obor: Optometrie Zadanie práce: Novinky designu brýlových obrub, módne trendy Vedúci práce: Mgr. Pavel Beneš Cieľom práce je oboznámiť s problematikou designu okuliarových obrúb a ukážka módnych trendov prostredníctvom popredných módnych návrhárov a ich najnovších okuliarových kolekcií. V práci je kladený dôraz na vývoj okuliarového designu od histórie až do dnešných dní s množstvom faktorov, ktoré tento špecifický design ovplyvňujú, ako sú materiály, anatómia a morfológia hlavy, či vplyv módnych trendov. V poslednej kapitole je vytvorený stručný prehľad jednotlivých zástupcov francúzskych, talianskych a španielskych designnérov, poukázal na zvláštnosti a detaily, pre ktoré sa stali tak úspešnými. Rozsah: 50 strán