Indikace a kontraindikace aplikace kontaktních čoček - Kozák, Jiří (2010)
Anotace: Náplní této bakalářské práce bylo shrnout poznatky z aplikace kontaktních čoček, zejména zdůraznit jejich pozitivní a naopak negativní důsledky pro nositele. První část je věnována širokému indikačnímu spektru aplikace kontaktních čoček. Seznámíme se s optickým využitím kontaktních čoček, dále pak diagnostickými (ERG, EOG, gonioskopie), terapeutickými, kosmetickými, speciálními a protetickými kontaktními čočkami. Druhá část pojednává o mnohých negativních důsledcích nošení kontaktních čoček a případných souvisejících patologických jevech. Věnuje se přednímu očnímu segmentu a přidatným orgánům oka.