Syndrom suchého oka - Dreiseitlová, Lucie (2010)
Práce má název Syndrom suchého oka. Zabývá se problematikou suchého oka, které vzniká jako důsledek jiného onemocnění, lokálního nebo celkového. Pojednává o jednotlivých příčinách vzniku syndromu suchého oka, o jejich klasifikaci. Uvádí souvislost syndromu s jinými celkovými onemocněními nejběžněji se Sjögrenovým syndromem), chirurgickými zákroky a farmakologickou léčbou. Věnuje pozornost sekrečním a jiným testům, které slouží ke stanovení přesné diagnózy. Zabývá se léčebnými postupy a metodami, které jsou cíleně voleny pro terapii syndromu suchého oka. Práce je doplněna obrazovým materiálem.