Sociální a vzdělávací péče o slabozraké a nevidomé - Bíbrová, Petra (2010)
Bakalářská práce pojednává o problematice se zařazením zrakově handicapovaných osob do běžného života. Samozřejmostí je přehled speciálních škol od mateřských až po vysokoškolská střediska. Důležitou částí bakalářské práce jsou kompenzační pomůcky, ať už jde o lupy, speciální počítačové programy, úpravu prostředí, bílou hůl či vodícího psa.