Makulární degenerace - Šilhanová, Iva (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá makulárními degeneracemi. Makulární degenerace je oční onemocnění postihující centrální část oční sítnice - makulu. Část práce se věnuje juvenilním degeneracím a druhotným degeneracím choroidálního původu, druhá část práce popisuje vyšetřovací metody a terapii. Práce shrnuje obecné poznatky o dané problematice.