Vývoj krajinných štruktúr v okolí obce Malachov pri Banskej Bystrici - Druga, Michal (2010)
Práca sa zaoberá vývojom krajinných štruktúr okolia obce Malachov. Charakterizuje primárne krajinné štruktúry územia s dôrazom na geobiocenologickú typizáciu, a rekonštruuje pravdepodobný vývoj sekundárnych štruktúr na základe terénneho mapovania reliktných prvkov historického využívania zeme a analýzy historických mapových a fotografických podkladov.