Zájem o komplemetární terapii v seniorské populaci - Šamánková, Zdeňka (2010)
Diplomová práce krátce popisuje jednotlivé metody komplementární terapie vhodné pro seniorskou populaci. Zkoumá míru využívání metod u seniorů ve dvou odlišných populačních vzorcích - u seniorů žijících v přirozeném sociálním prostředí a u seniorů žijících v domovech pro seniory. Zabývá se zjištěním zájmu seniorů o tyto metody. Práce je zaměřena na analýzu a komparaci výsledků získaných průzkumným šetřením.