Ageistické tendence profesionálních pečujících o seniory - Sůkalová, Ivana (2010)
Diplomová práce se zabývá ageistickými tendencemi profesionálních pečujících o seniory. Teoretická část práce obsahuje problematiku psychologie stáří a změnám, které stáří přináší. Dále se věnuje definicím, zdrojům a projevům ageismu v různých oblastech denního života, včetně prevence ageismu v ošetřovatelské péči. V empirické části práce je zkoumána závislost mezi stanovenými determinantami respondentů a mírou ageistických tendencí profesionálních pečujících o seniory.