Komparace znalostí v oblasti první pomoci u seniorské populace - Kosková, Lucie (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou první pomoci u seniorské populace. Teoretická část je tvořena částí obecnou charakterizující stárnutí a stáří, neboť cílovou skupinu průzkumného šetření v empirické části diplomové práce zastupovala seniorská populace. Odborná teoretická část je zaměřena na nejčastější akutní stavy a postižení u seniorské populace, včetně první pomoci. Závěrečné kapitoly teoretického celku se zmiňují o problematice vzdělávání seniorů a možnostem přípravy v oblasti poskytování první pomoci. Podkladem empirické části diplomové práce je průzkumné šetření, které metodou anonymního dotazníku mapovalo úroveň teoretických znalostí seniorské populace v oblasti poskytování první pomoci. Výstupem diplomové práce je zhodnocení vědomostí, názorů a postojů sledovaných seniorů k problematice první pomoci a návrh možností jejich dalšího vzdělávání.