Povědomí laické veřejnosti o mozkové hemoragii - Urbánková, Michaela (2010)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu příznaků a na popis jednotlivých typů mozkové hemoragie. Analýza a interpretace získaných dat v empirické části bakalářské práce poskytují informace o příznacích, průběhu a souvislosti mozkové hemoragie s civilizačními chorobami. Vycházím nejen z odborné literatury, ale využívám také dat a informací, které jsem získala během práce s klienty, kteří byli hospitalizováni ve Fakultní nemocnici Brno Bohunice na Neurochirurgické klinice s potvrzenou diagnózou mozková hemoragie.